Bureau voor Economische Argumentatie Muurhuizen 104
3811 EL Amersfoort

Relatie tussen stadion en leegstand winkels
Het sportieve succes van Heracles Almelo krijgt een vervolg met een nieuw en groter stadion. Het stadionplan omvat naast maatschappelijke functies, leisure en kantoren ook grootschalige winkels. BEA heeft de aard, omvang en oorzaken van de winkelleegstand in de Almelose binnenstad onderzocht. De link met het stadionplan blijkt dun, andere factoren zijn veel belangrijker. 

Offensief detailhandelsbeleid
De gemeente Almelo verliest de laatste jaren steeds meer koopkracht in de niet-dagelijkse sector, tot een derde van de bestedingen van de eigen inwoners. Het stadionplan en verdere ontwikkeling van de Almelose 'Zuidas', met daarin ook de meubelboulevard, biedt kansen op nieuwe klanten en terugwinnen van verloren koopkracht. Voorstel is om als gemeente met ontwikkelaars en Heracles te komen tot een verdere planoptimalisatie, om de effecten voor de binnenstad te beperken. 

Onderzoeksgegevens
"Investeren in stad en stadion, economische kansen voor Almelo zwart op wit". Auteurs: Herbert ter Beek (BEA) en Ilan Akker (Policy Productions). Datum: juni 2013. Zie pdf.

  • KvK nummer 50690744
  • Algemene Voorwaarden Downloaden
  • ABN AMRO bank 49.83.32.969
© 2014 | Roland Mol Vormgeving | Heerenveen