Bureau voor Economische Argumentatie Muurhuizen 104
3811 EL Amersfoort

26.700 voltijdsbanen dankzij toerisme...
De gemeente Den Haag is één van de belangrijkste toeristische steden van Nederland. Den Haag biedt bezoekers zowel een aantrekkelijke en historische binnenstad als twee badplaatsen: Scheveningen en Kijkduin. Trekpleisters vormen verder musea, podiumkunstinstellingen, evenementen, attracties en het winkelaanbod. BEA onderzocht het economisch belang van toerisme in 2013, als onderlegger voor de door de gemeente gekozen ‘kanskaart Toerisme'. Een update in de eerste helft van 2017 toont een toename van de directe en indirecte werkgelegenheid van toerisme van 24.900 voltijdsbanen toen naar nu 26.700.

... verblijfstoerisme groeit, 'dichtbij'-landen blijven belangrijk
Het blijkt dat met name het verblijfstoerisme in belang is toegenomen. Met name het aantal overnachtingen van buitenlandse bezoekers steeg sterk. Ondanks sterke groei van de opkomende markten in onder andere het verre oosten, blijven voor Den Haag Duitsland, België en Verenigd Koninkrijk meest belangrijke herkomstlanden.

Onderzoeksgegevens
"Toerisme, de economische motor: werkgelegenheid, economische groei en effect van promotie en marketing". Auteurs: Herbert ter Beek. Datum: 6 juli 2017. Zie hier rapport.

  • KvK nummer 50690744
  • Algemene Voorwaarden Downloaden
  • ABN AMRO bank 49.83.32.969
© 2014 | Roland Mol Vormgeving | Heerenveen