Bureau voor Economische Argumentatie Muurhuizen 104
3811 EL Amersfoort

Leren van hoogste steden op 'liveability indexen'...
De gemeente Eindhoven werkt aan een nieuwe binnenstadsvisie. Het doel is een visie die past bij de kerncompetenties: technologie, design en kennis. De binnenstad moet meegroeien naar Brainportniveau. Ter inspiratie heeft BEA voor de gemeente Eindhoven in kaart gebracht hoe negen succesvolle steden in het buitenland omgaan met hun binnenstad. Het onderzoek is gericht op vijf steden die structureel hoog scoren op internationale liveability indexen en vijf 'runners up'.. 

... vergelijken met steden met overeenkomstig profiel
Onderzochte steden zijn de structureel zeer hoog scorende steden Helsinki, Stockholm, Kopenhagen, Zürich, Vancouver en de runners up Manchester, Leipzig, Tallinn en Pittsburgh. De internationale vergelijking levert voor Eindhoven op dat planmatig werken samen met private partners, investeren in groen, verbreding van de academische basis effectief blijken. 

Onderzoeksgegevens
Titel: "Over de grens voor de binnenstad: best practices uit het buitenland voor de binnenstad van Eindhoven", juli 2015. Auteur: Herbert ter Beek (BEA). Voor rapport zie pdf.

  • KvK nummer 50690744
  • Algemene Voorwaarden Downloaden
  • ABN AMRO bank 49.83.32.969
© 2014 | Roland Mol Vormgeving | Heerenveen