Bureau voor Economische Argumentatie Muurhuizen 104
3811 EL Amersfoort

Onderzoek acquisitiekansen zakelijke dienstverlening ...
De regio Drechtsteden richt haar promotie en acquisitie op de sectoren maritiem, logistiek en Smart Industry. In opdracht van DEAL Drecht Cities heeft BEA de acquisitiekansen van de regio verkend in de zakelijke dienstverlening. De insteek was vooral te werken vanuit de netwerken van de maritieme en industriële kernbedrijven in de regio. Het onderzoek laat zien dat deze kernbedrijven al over een groot netwerk beschikken van zakelijke dienstverleners in de regio en dat de acquisitiekansen voor Drechtsteden vooral gelegen zijn in het segment dienstverlening dat zich richt op technische dienstverlening met inzet van hoog opgeleide medewerkers.

... A15 als Engineering, Automation & ICT-boulevard
Uit de inventarisaties van zakelijke dienstverleners die al in de regio gevestigd zijn blijkt, dat de meeste dienstverleners gericht op engineering, automation en ICT gevestigd zijn in een zone langs de A15 die loopt van Alblasserdam via Papendrecht, Sliedrecht en Hardinxveld-Giessendam tot en met Gorinchem.

Onderzoeksgegevens
"Drechtsteden kansrijk in zakelijke dienstverlening: verkenning acquisitiekansen in zakelijke dienstverlening". Auteurs: Herbert ter Beek en Jan Doorakkers (Doorakkers Advies). Datum: 14 februari 2022. De publieksversie is hier te zien.

  • KvK nummer 50690744
  • Algemene Voorwaarden Downloaden
  • ABN AMRO bank 49.83.32.969
© 2014 | Roland Mol Vormgeving | Heerenveen