Bureau voor Economische Argumentatie Muurhuizen 104
3811 EL Amersfoort

Bouwsteen voor Nationaal Programma Kwaliteitssprong Zuid
De sociaaleconomische problemen in (delen van) Rotterdam- Zuid vereisen een 'Nationaal Programma'. Het rijk wil met lokale partners de problemen effectief aanpakken langs drie lijnen: sociaal, fysiek en economisch. Woningcorporatie Vestia stelt daarom met deelgemeente Feijenoord voor de Afrikaanderwijk een economisch programmaplan op. BEA brengt kennis in van wijkeconomie en assisteert bij het gestructureerd uitwerken van strategische doelen naar effectieve acties. 

Achterstand wegwerken door kansen benutten
De Afrikaanderwijk herbergt ook veel talent en daarom is het economisch programmaplan offensief van karakter. En er zijn veel kansen op economische ontwikkeling. De Afrikaandermarkt is nog steeds magneet voor grote aantallen bezoekers. De wijk wordt steeds meer onderdeel van de zuidelijke binnenstad, de Kop van Zuid ligt op kruipafstand, net als het 'opkomend hippe' Katendrecht. Vestia investeert fors in renovatie en nieuwbouw, zodat sociale stijgers behouden kunnen blijven. 

Onderzoeksgegevens
Werktitel "Economisch programmaplan Afrikaanderwijk 2012-2020". Auteurs: Vestia Feijenoord-Rotterdam en deelgemeente Feijenoord met ondersteuning van Herbert ter Beek (BEA). Datum: begin 2012.

  • KvK nummer 50690744
  • Algemene Voorwaarden Downloaden
  • ABN AMRO bank 49.83.32.969
© 2014 | Roland Mol Vormgeving | Heerenveen