Bureau voor Economische Argumentatie Muurhuizen 104
3811 EL Amersfoort

Optimaal inspelen op groei van beachsporten...
De gemeente Den Haag is met Scheveningen dé beachsport-hoofdstad van Nederland. Een belangrijk deel van de beachsportevenementen vindt plaats op het strand ten noorden van het Noordelijk Havenhoofd van Scheveningen Haven. Op deze locatie is een permanent beachsportstadion voorzien. BEA onderzocht de vraag wat deze en andere investeringen in deze '
Beach City' economisch kunnen opleveren voor de gemeente Den Haag in termen van met name extra bestedingen en banen.

... huidige impact en potentie voor extra groei
Uit het onderzoek blijkt dat op dit moment reeds een flink cluster aan beachsportactiviteiten tot ontwikkeling is gekomen rondom de locatie Beach City. Het cluster bestaat onder meer uit surfscholen, winkels ten behoeve van surfers en andere beachsporters, strandtenten, organisatoren van sport- en publieksevenementen en allerlei daarbij ondersteunende bedrijven. Daarnaast zijn er reële aangrijpingspunten voor extra groei van activiteiten vanwege extra evenementen of extra groei van bestaande activiteiten. 

Onderzoeksgegevens
Titel: "Economische impact Beach City: het economisch belang van beachsporten voor Den Haag", februari 2018. Auteur: Herbert ter Beek. Het onderzoek is vertrouwelijk.

  • KvK nummer 50690744
  • Algemene Voorwaarden Downloaden
  • ABN AMRO bank 49.83.32.969
© 2014 | Roland Mol Vormgeving | Heerenveen