Bureau voor Economische Argumentatie Muurhuizen 104
3811 EL Amersfoort

Nederland is toe aan nieuw Thialf
Wie aan schaatsen denkt, denkt aan Heerenveen. Het ijsstadion Thialf is het hart van het Nederlandse en internationale schaatsen, maar de accommodatie biedt voor (top)schaatsers, bezoekers en sponsors weinig mogelijkheden. Met Ernst & Young heeft BEA een second opinion uitgevoerd op een tweetal eerdere onderzoeken naar de economische impact van verbouw of nieuwbouw.

Met nieuw Thialf inspelen op groeisectoren
Een nieuw Thialf biedt Friesland en het noorden van het land een springplank naar nieuwe activiteiten rondom groeisectoren als health, leisure, onderwijs en sport. De eerdere onderzoeken naar de economische impact van Thialf hadden een eenzijdige focus op bestedingseffecten en vastgoedwaardestijging. Voorwaarde voor het kunnen benutten van kansen is dat het nieuwe stadion geen gewoon ijsstadion is, maar op laaglandniveau en qua voorzieningen 'top'. Zie voor de ambities website van de gemeente Heerenveen. 

Onderzoeksgegevens
"Nieuw Thialf stadion: aanvulling analyse economische effecten". Auteurs: Ewout van den Blink (Ernst & Young Consulting) en Herbert ter Beek (BEA). Datum: oktober 2011.

  • KvK nummer 50690744
  • Algemene Voorwaarden Downloaden
  • ABN AMRO bank 49.83.32.969
© 2014 | Roland Mol Vormgeving | Heerenveen